Succesvol verkopen

Als u uw woning wilt verkopen dan moet dat voor de beste prijs en op de snelste wijze. Daarvoor zijn een aantal zaken cruciaal, te beginnen met de vraagprijs; als deze niet reëel is zal verkoop lang op zich laten wachten. Naast de prijs is de presentatie en de vindbaarheid van de woning ook erg belangrijk.

Bij Bijdevaate zorgen wij ervoor dat aan alle componenten de juiste aandacht wordt geschonken. Wij hebben een professionele fotografe in dienst dus de foto’s zijn altijd uitstekend. De vindbaarheid wordt gegarandeerd door de plaatsing op alle relevante websites. Geïnteresseerde potentiële kopers kunnen altijd bij ons terecht voor  informatie en een brochure.  En natuurlijk laten wij uw woning graag aan belangstellenden zien. Bij echte interesse worden de onderhandelingen namens u en in overleg met u gevoerd.

Maar wat kunt u dan zelf nog doen om de woning optimaal te presenteren ten behoeve van de verkoop? Hieronder een aantal tips:

  • Maak de tuin  en de woning  in orde want de allereerste de eerste indruk telt. Kijk kritisch naar het behang en schilderwerk in uw huis. Echt uw smaak is niet de smaak van een ander, denk daaraan. Laat het schilderwerk en het behang goed uit de verf komen. Gebruik een neutrale kleurstelling of dessin. Fotobehang van New York vindt echt niet iedereen mooi. Als het echt moet:, steek dan tijd en geld in nieuw behang en schilderwerk. Kortom zorg dat alles er netjes uitziet. Dat betekent niet alleen dat u binnen opruimt en schoonmaakt, maar ook dat de ramen schoon zijn (en de kozijnen goed in de verf zitten) en dat uw tuin of terras onkruidvrij is.
  • Kamers worden vanuit een van de hoeken gefotografeerd, zodat de foto’s meteen een idee geven van de grootte van de ruimte. En foto’s maak je op een zonnige dag.
  • Laat voor de bezichtiging alle ramen en deuren een kwartiertje tegen elkaar openstaan,  zorg ervoor dat uw huis lekker fris ruikt. Niet roken voor een bezichtiging en haal asbakken weg. Een appeltaart  hoeft u niet te bakken maar een doorrookte woning verkopen is een lastig verhaal.
  • U verkoopt ruimte en niet uw mooie spullen.. Dus zorg dat u de ruimte laat zien. Ruim dingen op die eigenlijk toch al naar de berging moesten. Is de woonkamer een werkruimte en de slaapkamer ook in gebruik als washok? Probeer dat dan toch van elkaar te scheiden. Anders is het net of u een kamer te kort komt en het huis te klein is. Haal alles wat persoonlijk is weg maar zorg er wel voor dat het ook weer niet te onpersoonlijk wordt.